• Evenemang idag
Fredag
30
Oktober 2015
First Hotel Grand Falun Falun

Kjell-Erik Eriksson

Kjell-Erik Eriksson har under tjugo år varit primus motor i numera vittberömda Hoven Droven, liksom i folkmusiktrion Triakel. Hans själfulla energi och låtspel står i en klass för sig. Det inrymmer såväl finstämd lyrik som fullt ös.

Kjell-Erik började spela fiol redan som barn, kom senare i kontakt med de lokala spelmännen i Offerdal och fick lära sig den levande Lapp-Nils traditionen. Han förkovrade sig sedan i fiolspelet på Malungs folkhögskola och arbetar idag som professionell spelman.

Kjell-Erik har på många sätt förnyat den jamtska folkmusiken och spritt den över världen. Både Hoven Droven och Triakel har blivit internationellt kända. 2001 utkom han med en soloskiva med låtar från Offerdal som en hyllning till hans inspiratörer och idoler, bl a Ante och Olle Falk.

2011 fick Kjell-Erik Spelmansförbundets finaste utmärkelse Lapp-Nilsmedaljen med motiveringen:

”Kjell-Erik har genom sin musikaliska begåvning fångat och tänjt många ungas intresse för vårt musikaliska kulturarv. Med kärlek till felan och tretakten skapas alltid bra energi kring Kjell-Erik, både som pedagog och dansspelman. Han är dessutom en synnerligen god berättare.”

Kvällens program:
18.00–19.00 Kortkurs i spel med Kjell-Erik Eriksson
18.30 Baren öppnar med matig soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin – ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!
19.30–20.30 KONSERT: KJELL-ERIK ERIKSSON
20.40–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Leontines inleder med Finnskogs-pols, Röros-pols, halling, rheinländer med otroligt danssväng, Kjell-Erik Eriksson kommer åter och kvällen avslutas som vanligt med vårt husband Konservatoriefolk.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset

Mer nöjen på First Hotel Grand Falun
Fredag 27 Oktober 2017
I siffror

32 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

286 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(First Hotel Grand Falun). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kjell-Erik Eriksson, First Hotel Grand Falun

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober