• Evenemang idag
Lördag
24
Mars 2018
Kristinehallen Falun

Jablonski

Det är ofta man pratar om underbarn inom den klassiska musiken men sällan har väl den beskrivningen varit mer lämplig än när man pratar om Peter Jablonski. Det här är mannen som kom in på musikhögskolan i Malmö som en redan etablerad och välkänd artist. Som jazztrummis hade han redan gjort sig ett namn innan han ens kommit in i tonåren, så att vidareutbilda en så talangfull person som Peter Jablonski var en ynnest.

Det var dock som pianist i den klassiska repertoaren som han etablerade sig på den internationella scenen redan som 20-åring efter att ha debuterat i London. Idag har Peter Jablonski varit ett känt namn på den klassiska scenen i närmare tre årtionden. Han har fått ta emot många priser och utmärkelser för sina insatser, däribland Hans Majestät Konungens Litteris et Artibus. Peter Jablonski räknas som en av världens absolut bästa pianister!

I början av 2018 skrev Peter Jablonski kontrakt med skivbolaget Ondine, med vilket han kommer att spela in Scriabins alla mazurkor, Rubensteins alla sonater samt verk av Stanchinsky.

Passa på att få uppleva svenske Peter Jablonski, en internationell storstjärna, tillsammans med den alltid lika trygge Daniel Blendulf!
---------
Program:
Ylva Skog - Primus Motor – uruppförande
Ludwig van Beethoven - Pianokonsert nr. 4 i G-dur, Op. 58
Arnold Schönberg - Kammarsymfoni nr. 2, Op. 38
György Ligeti - Românesc

Konsertens längd: ca 2 timmar inklusive paus
---------
Peter Jablonski - piano
Daniel Blendulf - dirigent
Dalasinfoniettan

I siffror

19 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

34 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kristinehallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Jablonski, Kristinehallen

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj