• Evenemang idag
Lördag
10
Mars 2018
Kristinehallen Falun

Tre Århundraden - Tre Tonsättare

Att kasta sig genom århundrandena på ett ögonblick är få förunnat. Det är precis vad som görs möjligt i det här programmet där vi möter tre tonsättare från tre olika århundranden. Programmet har sitt epicentrum kring två solister, Elena Urioste på violin och Alec Frank-Gemmill på valthorn. De framför Ethel Smyths Dubbelkonsert för violin, horn och orkester.

Tillsammans har de två solisterna framfört detta stycke tidigare, men det blir första gången som de gör det i Sverige tillsammans med Dalasinfoniettan under chefdirigent Daniel Blendulfs ledning.

Programmet bjuder förutom på Ethel Smyth också på stycken från György Ligeti och Franz Schubert, vilket gör det här till en historisk musikalisk resa. Arkitekten bakom upplägget är vår egen, prisbelönade Daniel Blendulf som på ett välbalanserat och tydligt sätt håller samman detta intensiva och välkomponerade program.

Luta er tillbaka, låt tonerna föra er fram och tillbaka i tiden och njut av en högklassig orkester, en dirigent med känsla och precision och två solister med fingertoppskänsla!
-----
György Ligeti - Ramifications
Ethel Smythe - Dubbelkonsert för violin, horn och orkester
Franz Schubert - Symfoni nr.6 i C-dur, D.589
-----
Konsertens längd: ca 2 timmar inklusive paus
-----
Elena Urioste - violin
Alec Frank-Gemmill - horn
Daniel Blendulf - dirigent
Dalasinfoniettan

I siffror

45 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kristinehallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Tre Århundraden - Tre Tonsättare, Kristinehallen

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj