• Evenemang idag
Måndag
5
Februari 2018
Falu Stadsbibliotek Falun

Bok- & Poesisamtal

Författaren och litteraturvetaren Panu Rajala (bilden) föreläser på svenska om Eino Leino som är en av Finlands främsta diktare. I samarbete med Borlänge kommun och Smedjebackens kommun.

Eino Leino hette egentligen Armas Einar Leopold Lönnbohm. Han föddes 1878 i en familj med tio barn. Vid 18 års ålder debuterade han som poet med två diktsamlingar. Förutom dikter skrev han romaner och översatte litteratur från andra språk till finska. Särskilt betydelsefull har hans lyriska diktning varit och han publicerade två balladsamlingar.

Tips!
Tisdagen den 20 februari ges Gemensamma Hjärtslag på Dalateatern. Det är en sångföreställning som är baserad på en fiktiv brevväxling mellan Eino Leino och författarinnan L. Onerva.

I siffror

43 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Falu Stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Bok- & Poesisamtal, Falu Stadsbibliotek

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April