• Evenemang idag
Lördag
3
Februari 2018
Stora Kopparbergs kyrka Falun

Falu Ungdomskör

Välkommen att avsluta det kristna julfirandet till Kyndelsmäss med bland annat Benjamin Brittens älskade verk för trestämmig diskantkör och harpa "A Ceremony of Carols".
Falu ungdomskör
Solister ur kören
Clara Heinemann, harpa
Daniel Larsson, orgel och piano
Anna Kjellin, dirigent

Stora Kopparbergs kyrka lördag 3/2 kl 18
Gustafs kyrka söndag 4/2 kl 18
Fri entré - kollekt


Benjamin Britten (1913-1976): A Ceremony of carols, op.28:
I maj 1939 reste den unge Benjamin Britten med sin livskamrat sångaren Peter Pears till Kanada och USA.
Under vistelsen i Amerika bröt Andra världskriget ut och Britten och Pears beslöt att stanna i New York. Pears försörjde sig som sångare och Britten som tonsättare och dirigent.
Tre år senare bestämde de sig för att återvända till England och reste den 16 mars 1942 med MS Axelson Johnson. Resan tog nästan fem veckor och under denna tid skrev han "Christmas carols for women's voices and harp", det som senare skulle bli ett av Brittens mest älskade och mest sjungna verk "A ceremony of carols". Britten var 28 år och han var ombord på ett fartyg som långsamt korsade Atlanten, hela tiden i skräck för att bli torpederad av tyska ubåtar.
Eventuellt kan Britten ha haft texterna memorerade då han komponerade. Vissa olikheter i fråga om stavning och interpunktion, jämfört med originalen, tyder på detta. Texterna är dels medeltida anonyma, dels från 1500-talet, den brittiska tudortiden. Britten har bibehållit den medeltida stavningen, men noterna tyder på att han snarast tänkt sig ett modernt uttal av de flesta äldre ord.

I siffror

14 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

40 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Stora Kopparbergs kyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget.  Falu Ungdomskör, Stora Kopparbergs kyrka

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April