• Evenemang idag
Fredag
23
Februari 2018
Dalateatern Falun

Kultursoppan

KULTURSOPPAN: Fogelstad -En musikalisk monolog med Anna-Lena Hemström- Fem kvinnor - fem viljor - en tanke

Anna-Lena Hemström gestaltar och berättar med humor och glimten i ögat om människorna och tiden på Fogelstad. Mellan varven sjunger hon, allt från ballad och samba till rivig tango.
Ni får stifta bekantskap med den excentriska godsfröken … vidare med läkaren som hjälpte fattiga och prostituerade, likaså med riksdagskvinnan som till en början skrattades ut av sina manliga kollegor, den karismatiska rektorn som utvecklade en helt egen undervisningsform, den banbrytande författarinnan, den utskällda konstnärinnan… En del idag välkända namn, men många ofattbart bortglömda.

Detta är den spännande berättelsen om tiden och människorna kring Sveriges första kvinnliga medborgarskola vars idéer än idag är revolutionerande. Fogelstad startade1925 – mellan två världskrig och fyra år efter att kvinnlig rösträtt införts. Mycket av det vi idag tar för givet har vi dem att tacka för.
Kvinnorna i ledningen, alla pionjärer inom sina yrkesområden, var sinsemellan helt olika och det var långt ifrån konfliktfritt. Men de hade ett gemensamt mål – att kvinnor ur alla samhällsklasser skulle få möjlighet att utbilda sig.

Manus: Lotta Grut // Anna-Lena Hemström

Regi: Görel Crona

Musik, teknik och grafik: Bengt Holmqvist

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Dalateatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kultursoppan, Dalateatern

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars