• Evenemang idag
Fredag
3
November 2017
Restaurang Kopparhatten Falun

Bror Gunnar Jansson

Vi är stolta att få hit multi-instrumentalisten, en-persons-orkestern, Bror Gunnar Jansson (sång, gitarrer, trummor, slagverk, saxofon m.m.)

FRI ENTRÉ, BOKA BORD!

Musiken är mörk och suggestiv, rå och vacker. Southern gothic, blues och svenskt vemod möts i historier om mördare och vanligt folk. ATGU är inspelad och producerad av Filip Leyman (Anna von Hausswolff, Tempel m.m.) och Christoffer Johansson (som bl.a. producerat Bror Gunnars tidigare album). Gaffa skriver om Part I: "Ett levande album med starka rötter." "...en beundransvärd inlevelseförmåga och kreativitet.".

Han släppte tidigare i år EPn "AND THE GREAT UNKNOWN PART I" vilken i maj följdes upp av fullängdsalbumet PART II. Båda skivorna har fått stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands, den andra delen har redan sålt över 5000 exemplar bara i Frankrike. I samband med albumsläppen har redan fler än 80 konserter spikats på releaseturnén i Skandinavien, Frankrike, Kanada, Belgien, Nederländerna, Ungern mfl.

Janssons tidigare släpp har rönt stora framgångar, inte minst i Frankrike. Totalt har över 15 000 fysiska albums sålts, 1,5 miljoner streams, utvald till programmet Album de la Semaine (veckans skiva) i Canal+ två gånger, prisad i de största tidningarna (Telerama, Elle, Rolling Stone m.fl.) och omnämd som ”The revelation of the year.” i Les Inrockuptibles.

Part II fick 5/6 i Gaffa: "Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset"
Svenska Dagbladet: "Fransmännen har förstått grejen men det lär bara vara en tidsfråga innan vi också gör det i Sverige"
4/5 i Nya Wermlands Tidning: "Febrig närvaro... Det är själ, melodi, kraft, tragik och skönhet i en tilltalande blandning."
P1 Kultur: "Ett 10-talets bluesfenomen"
P4 Kulturnytt: "Bror Gunnar Jansson mutar in sin egen blues"
Mittmedia: "Bror Gunnar Jansson förmedlar närvaro"
”Jag är stum av beundran inför Bror Gunnar Jansson och hans skiva. Så pass att jag inte lyckas få alla lovord på pränt. Det här hör nämligen till det bästa jag någonsin hört. Jag lyfter på hatten och önskar Jansson all lycka och välgång. Fast det gör jag mest av egoistiska skäl eftersom jag vill ha fler skivor av honom. Och det genast!” Daniel Gustavsson, Lira Musikmagasin i recension av Moan Snake

I siffror

18 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

43 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Restaurang Kopparhatten). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Bror Gunnar Jansson, Restaurang Kopparhatten

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December