• Evenemang idag
Lördag
19
Augusti 2017
Gamla Elverket Falun

Happy Birthday Miss Monroe

Sommaren 2017 håller Sommar i Falun till på Gamla Elverket, Ölandsgatan 8 - full fart från 29 juni: Musik hela sommaren!!!

Sommar i Falun presenterar:
Happy Birthday Miss Monroe - In Concert!

En musikalisk föreställning med jazztrion Aurora Brännström Trio.
Aurora Brännström - sång, manus och regi
Ludvig Lundgren - piano, text
Mårten Korkman - bas

Sedan Marilyn Monroes död 1962 har otaliga biografier skrivits, filmer gjorts, föreställningar spelats och debatten kring hennes liv och död har ständigt pågått. Många har försökt att förklara vem hon verkligen var. Något svar på den frågan har vi inte. Vad vi dock vet är att Marilyn Monroe har blivit en symbol för sex och tragedi och en ikon för det moderna Amerika. Få ansikten är så porträtterade och exploaterade som hennes.

Vad som dock sällan framhållits då Marilyn porträtterats är hennes betydande musikaliska gärning. Den här föreställning fokuserar därför på Marilyns musikaliska talang och enorma drivkraft som artist och egenföretagare. I föreställningen framförs 14 av de sånger som Marilyn spelade in, i personliga och avskalade tolkningar av den oförlikneliga jazzsångerskan och Monroe-kännaren Aurora Brännström och hennes två medmusiker. I Falun spelar trion föreställningen i en mer intim och konsertant version.

Premiären hölls i Stockholm på Teaterstudio Lederman den 22 april 2016. Vidare har den spelats ett tiotal gånger på Lederman samt vid ett tillfälle på Mälaröjdens friluftsteater i Stockholm.

Kl 1900 (med caféservering från kl 1800)
.
Entré: 200:-

Frågor om evenemanget: 070-406 20 28
eller
boka.sommar@gmail.com

Följ oss på www.facebook.com/SommariFalun/
Arrangemanget produceras av Sommar i Falun, i samarbete med ABF och Gamla Elverket.

I siffror

28 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gamla Elverket). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Happy Birthday Miss Monroe, Gamla Elverket

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober