• Evenemang idag
Fredag
1
September 2017
First Hotel Grand Falun Falun

Bjäran

Kvällens program:
18.00–19.00 Kortkurs i dans: lär dig snurra i polska med danspedagog Frida Modig med musik av Fabian Modig.

18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin – ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!
19.30–20.30 Konsert – BJÄRAN
20.45–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Ola Bäckström, Jon Holmén & Maria Jonsson inleder, Bjäran kommer åter och kvällen avslutas av Fabian och Frida Modig.
Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Bjäran: Magdalena Eriksson – Fiol/Altfiol, Christian Cuadra – Saxofoner, Peter Bonde – Gitarr/Mandola/Cittern, Mattias Mårtensson – Slagverk
Bjäran presenterar svensk folkmusik som bryter genregränser på ett nyskapande sätt. Deras hängivenhet till sväng och sinnesintryck har skapat ett alldeles eget musikuniversum. På folk- och världsmusikgalan i februari 2014 kammade Bjäran hem priset som årets nykomling och veckan efter släpptes det efterlängtade debutalbumet ”Ack ve”.

Gruppen har under de senaste åren haft stora framgångar och turnerat runt om i Sverige och delar av Europa. Fiol, saxofoner, gitarr och slagverk strålar samman i tunga riff och snirkliga melodier. Nyskriven musik varvas med folkmusikalisk trad från Ångermanland, Medelpad och Jämtland. 2016 släppte de sitt andra, självbetitlade album som fick fina recensioner. I höst väntar turnéer i USA, Tyskland och Belgien. Missa inte detta!
“Snygga melodier, synkoperade sträng-riff och kluriga slagverksostinaton är genomgående företeelser på Bjäran, som är ett album som växer för varje lyssning i takt med att jag upptäcker fler och fler detaljer i arrangemangen.” – Lira musikmagasin


Kvällens program:18.00–19.00 Kortkurs i dans: lär dig snurra i polska med danspedagog Frida Modig med musik av Fabian Modig. 18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin – ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!19.30–20.30 Konsert – BJÄRAN20.45–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Ola Bäckström, Jon Holmén & Maria Jonsson inleder, Bjäran kommer åter och kvällen avslutas av Fabian och Frida Modig. Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55Bjäran är:Magdalena Eriksson – Fiol/AltfiolChristian Cuadra – SaxofonerPeter Bonde – Gitarr/Mandola/CitternMattias Mårtensson – SlagverkBjäran presenterar svensk folkmusik som bryter genregränser på ett nyskapande sätt. Deras hängivenhet till sväng och sinnesintryck har skapat ett alldeles eget musikuniversum. På folk- och världsmusikgalan i februari 2014 kammade Bjäran hem priset som årets nykomling och veckan efter släpptes det efterlängtade debutalbumet ”Ack ve”.Gruppen har under de senaste åren haft stora framgångar och turnerat runt om i Sverige och delar av Europa. Fiol, saxofoner, gitarr och slagverk strålar samman i tunga riff och snirkliga melodier.
Scenen är deras uttryck, publiken deras fokus och helheten deras mål. Bjäran presenterar svensk folkmusik som bryter genregränser på ett nyskapande sätt och deras hängivenhet till sväng och sinnesintryck skapar en känsla som får allt att ståla samman. På folk- och världsmusikgalan i februari 2014 kammade Bjäran hem priset som årets nykomling och veckan efter släpptes det efterlängtade debutalbumet ”Ack ve”. Bjäran har under de senaste åren haft stora framgångar och turnerat runt om i Sverige och delar av Europa. På fiol, saxofoner, gitarr och slagverk strålar tunga riff och snirkliga melodier samman till ett säreget sound. Lika väl som att de spelar nyskriven musik backar också Bjäran tillbaka och tar hänsyn till den folkmusikaliska traditionen genom att bryta ut i låtar från Ångermanland, Medelpad och Jämtland.

Utmärkelser:
”Årets unga folkmusikband” 2012
”Årets Nykomlig” på Folk- & Världsmusikgalan 2014

De släppte sitt andra självbetitlade album 2016 med goda recensioner.Nu kommer de till Falun och ger både konsert och spelar till dans!

I siffror

32 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

68 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(First Hotel Grand Falun). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Bjäran, First Hotel Grand Falun

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari