• Evenemang idag
10-24
Jun 2017
Lugnet i Falun Falun

Sommarteater: Bergtagna

Sommarteater – uruppförande!
En myllrande familjeföreställning om mod, fördomar och rädslan för det okända.


Det är midsommartid i den lilla byn invid skogen, i skuggan av berget. Byborna är glada och alla hjälps åt med festförberedelserna och luften är fylld av förväntan, men kanske också något annat, något illavarslande? Blå rök anas bortom skogen om kvällen och en kall kåre drar genom byn. Det viskas i snåren och tasslas i stugorna…. Vem kommer att försvinna nästa gång?

Bergtagna är ett spännande äventyr fyllt av modiga hjältar, mystiska väsen och så naturligtvis ett och annat troll. Med avstamp i de klassiska folksagorna, den traditionella folkmusiken och folkdansen blir det en myllrande familjeföreställning för alla från 6 år. Det handlar om mod, fördomar och rädslan för det okända men också om att allt kanske inte riktigt är som det först ser ut att vara…

Pjäsen ingår i det treåriga projektet "Dalateatern goes Folk", där Dalateatern och Folkmusikens Hus korsar, krockar och integrerar gamla traditioner med nya influenser för att utveckla nya sceniska former.

12 Föreställningar under juni och juli

Arrangör: Dalateatern & Folkmusikens Hus
Mer info: http://dalateatern.se/forestallningar/bergtagna/

I siffror

99 st

har besökt evenemanget på Falun.info
Boenden närmast Lugnet i Falun natten mellan 23 och 24 Oktober.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Lugnet i Falun). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sommarteater: Bergtagna, Lugnet i Falun

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober