• Evenemang idag
Fredag
28
April 2017
First Hotel Grand Falun Falun

Folkmusikcafé

ANDERS ERIKSSON fiol, jobbar som folkmusiklärare vid Kulturskolan i Örnsköldsvik – en formidabel låtskrivare! HÅKAN OLSSON är stämledare (altfiolstämman) i Kungliga Hovkapellet vid Operan i Stockholm. Varken det geografiska avståndet eller något annat har dock hejdat det mångåriga samspelet med Anders.

HÅKAN OCH ANDERS föddes 1961 några mil och några månader ifrån varandra i norra Ångermanland. Deras spel är känt bland spelmän över hela landet. Diverse inspelningar på LP och CD har bidragit starkt, men även de kurser de lett och framträdanden som de haft här och där.

För några år sedan råkade Anders stöta ihop med URBAN ANDERSSON, dragspelare från Delsbo, som visade sig vara en eminent låtspelare på dragspel. De tre fann varandra direkt, både musikaliskt och mänskligt och tämligen snart var duon en trio!

Nu kommer trion till Falun och ger både konsert och spelar till dans!

Fredag 28 april
Lokal: Lustgården, First hotel Grand, Falun

Kvällens program:
18.00–19.00 Visstuga med Anna Hallpers: Eländiga och inte så eländiga kärleksvisor. Alla välkomna!
18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin – ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!

19.30–20.30 Konsert – Anders Eriksson, Håkan Olsson och Urban Andersson

20.40–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Boda spelmanslag inleder med de mjuka, dansanta Bodapolskorna som blivit lagets signum och i vissa sammanhang kallats för Nordens svar på latinamerikanarnas sensuella tango! Anders, Håkan, Urban kommer som tur är åter med sin samspelta dansmusik. Kvällen avslutas av syskonen Anna och Anders Hallpers som med sång, trall och spel på moraharpa och fiol bjuder på mycket polskor men även en och annan vals och schottis, med viss tonvikt på Mockfjärdslåtar.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Mer nöjen på First Hotel Grand Falun
Fredag 24 November 2017
I siffror

19 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

109 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(First Hotel Grand Falun). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Folkmusikcafé, First Hotel Grand Falun

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November