• Evenemang idag
Lördag
11
Februari 2017
Kursgården Lindsberg, Falun Falun

Batch Gueye

Välkommen på en konsert med Batch Gueye. Ett utländskt gästspel som en inte vill missa om en är det minsta intresserad av musik från Senegal.

Batch Gueye är griot i rakt nedstigande led, vilket betyder att han från födsel har haft som uppgift att lära sig sjunga, dansa och spela men också, och det kanske är det viktigaste, att vara den som kommer ihåg, utbildar, berättar och för släktens och byns historia vidare. Idag bor han i Storbritannien och lever där som musiker med rykte om sig att göra dynamiska framträdanden och skivor som berör. Han har bland annat vunnit the World Music Network Battle of the bands tillsammans med sitt band!

Batch och hans familj har alltid dansat och uppträtt. Och det är inte vilka som helst som han arbetat med utan några av Senegals absolut främsta sångare som Youssou Ndour, Baba Maal, Cheikh Lo och Coumba Gawlo.

På Kursgården Lindsberg kommer han att uppträda med traditionell sång och en gitarr, litet och intimt och en fantastisk musikalisk upplevelse för dig som får en plats i den lilla fina trappan på kursgården. En magisk konsert alltså.

Konserten är en del av en längre kurshelg och är du intresserad av att delta i West African Cultural Retreat 10-12 februari, eller vill du bara veta mer om vad som händer, kan du läsa mer här.

Priset är 100:- och gott fika kommer att finnas till försäljning.

Konserten och kurshelgen är ett samarbete mellan Kursgården Lindsberg, Folkmusikens hus och studieförbundet Bilda.

I siffror

14 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

122 st

har besökt evenemanget på Falun.info

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November