• Evenemang idag
Lördag
26
November 2016
Kristine kyrka, Falun Falun

Lärlingens Mästare

C P E Bach Orgelkonsert i G-Dur Wq. 34
W A Mozart Mässa i C-Dur K. 317

Konsertens längd: ca 1 timme utan paus

”Bach ist der Vater, wir sind die Buben” (Bach är fadern, vi är barnen) är ett av Mozarts mest citerade uttalanden, med tillägget ”De av oss som kan något över huvud taget har lärt oss av honom”. Men det är inte Johann Sebastian Bach som åsyftas utan dennes näst äldste son Carl Philipp Emanuel. Vid den här konserten får vi möta både mästaren och lärlingen. Att lärlingen med tiden kom att vida överglänsa mästaren är en annan historia men under sin livstid var C P E Bach högt aktad som musiker och tonsättare. Mozarts så kallade Kröningsmässa från 1779 är ett av hans mera kända verk. Lyssna gärna lite extra på sopransolot i Agnus Dei-satsen. Sju år senare omarbetade han det till grevinnans aria Dove sono i tredje akten av Figaros bröllop. Henrik Alinder är sedan 2007 organist i Falu Kristine kyrka där han också leder Falu Kristine kyrkokör. I denna konsert axlar han den dubbla uppgiften att både dirigera och vara orgelsolist.

Text: Göran Forsling

Elin Skorup, sopran
Maria Sanner, alt
Mikael Stenbaek, tenor
Håkan Ekenäs, bas
Henrik Alinder, dirigent & organist
Falu Kristine kyrkokör
Dalasinfoniettan

I siffror

41 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

157 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kristine kyrka, Falun). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lärlingens Mästare, Kristine kyrka, Falun

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari