• Evenemang idag
Fredag
26
Augusti 2016
First Hotel Grand Falun Falun

Folkmusikcafé

TRILLER är ett av Sveriges mest dansanta folkmusikband. Med sin runda klang och svängiga, gungande groove har gruppen satt otaliga dansgolv i rörelse. Kvartettens innerliga musik uppstår inte minst via den originella sättningen klarinett, munspel, fiol, slagverk och gitarr. I klangerna finns vemod och ålderdomlighet – och samtidigt nyskapande och nyfikenhet, alltid med melodin i fokus. Tillsammans förmedlar Triller stämning, värme och spelglädje.

Medlemmarna har olika bakgrund men strävar efter att låta den svenska folkmusiken andas och utvecklas. Låtar ur gamla notböcker från 1700-talet ges nytt liv, sida vid sida med egna kompositioner.

Pontus Estling – klarinett & munspel. Multiinstrumentalist, riksspelman och en av Sveriges främsta folkmusiker på klarinett. Han hanterar instrumentet på ett unikt sätt, jämfört med den klarinettmusik man kanske är van att höra. Pontus är bärare av den västgötska och uppländska spelmanstraditionen på klarinett, de landskap där instrumentet haft sitt starkaste fäste. Han är en förebild för många unga klarinettspelmän och undervisar på Musikhögskolan, Bollnäs folkhögskola samt har kurser på Eric Sahlström-Institutet i Tobo. Sedan 2009 är han anställd som musiker och arrangör i Arméns Musikkår.

Erik Ronström – gitarr. Erik har sin bas i den gotländska folkmusiken, men repertoaren är inte begränsad till gotlandslåtar. Folkmusik från övriga Sverige, Östeuropa eller Irland låter alla lika självklara i Eriks klingande gitarrspel. Hans lyhördhet och följsamhet har gjort honom till en efterfrågad ackompanjatör, både till sångare och instrumentalister i olika genrer.

Sheshti Johansson – fiol. Sheshti är en uppskattad solospelman – i synnerhet till dans – och framför sin repertoar med energi och eldighet. Hon är riksspelman inom närkingsk musiktradition, men trollar också med låtar från Norden och Östeuropa. Shesti är även en anlitad teatermusiker och skicklig kompositör, vars musik har en given plats i Triller.

Jens Linell – slagverk. Jens är ständigt på jakt efter nya ljud och vinklar. Han har ett brinnande intresse för folkmusiken i Norden och vill föra fram slagverket som ett låtspelande soloinstrument. Hans eleganta och temperamentsfulla ackompanjemang plockar fram det bästa ur varje låt, därför är han en mycket uppskattad trumslagare. Jens är även drivande bakom Hagenfesten ArtFlow och banden SVER och Snakka San & SVER.

Kvällens program:
18.00–19.00 Kortkurs i dans: Kom och lär dig snurra i polska med danspedagog Magnus Samuelsson
18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin – ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!
19.30–20.30 Konsert – TRILLER
20.40–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Knapp Britta med Boda mollkapell, TRILLER samt Anna Ekborg – årets Pål Olle stipendiat (“för djuplodande arbete med fiolspelet samt för hennes mogna, läckra och traditionsmedvetna spel”).

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset

Mer nöjen på First Hotel Grand Falun
Fredag 24 November 2017
I siffror

30 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

209 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(First Hotel Grand Falun). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Folkmusikcafé, First Hotel Grand Falun

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November