• Evenemang idag
Fredag
25
September 2015
First Hotel Grand Falun Falun

Beata Bermuda

Beata Bermudas musik är fylld av obändig energi som rumlar runt i lyssnarens sinnen. De sammanför djupt rotad folkmusik med 2000-talets sound – och skapar en unik klangvärld. Det är beat, täta stråk och melodiskt ös på tre röster och tre fioler. Repertoaren är en varierad mix av just folkton – bland annat Jösse Anders och Blind Pelle – samt egenkomponerade folkballader, gärna med engelska texter. De tre fiolernas stämmor harmonierar skickligt och med nerv i såväl fulla stråkdrag som pizzicato (knäpp på strängar). Ibland vävs ett klockspel in som förstärker känslan av mystik och spännande folkklang. Allt kan hända i denna folkmusikens Bermudatriangel!

Beata Bermuda bildades 2011. Samma år reste de till USA/Kalifornien på turné. Sedan dess har bandet gjort ett hundratal spelningar och radioframträdanden i Sverige. Medlemmarna är alla utbildade vid Musikhögskolan i Stockholm. Hanna Andersson är från Stockholm medan Linnea Aall Campbell och Samantha Ohlanders är uppvuxna i Hälsingland. 2014 släppte de sin debutskiva som fått fina recensioner. Sommaren 2014 var Beata Bermuda även aktuella som en av endast två svenska akter på Euroradio Folk Festival i Rättvik.

“…ett drivet triospel på fioler med väl utvecklade sångstämmor Jag tycker mig höra ekon av såväl amerikansk rotmusik som en klangkonstnär som Laurie Andersson” – Ulf Gustafsson, UNT.

“…djupsinniga texter, vackert, egensinnigt och eteriskt. Klart begåvat.” - Peter Ahlbom, Spelmannen.

Kvällens program:
18.00 – 19.00 Visstuga med Beata Bermuda
19.30 – 20.30 Konsert – Beata Bermuda
20.40 – 23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Lars Hökpers med Matts Arnberg spelar Hökperslåtar mm, Beata Bermuda bjuder upp till dans, kvällen avslutas med vårt husband Konservatoriefolk.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset

I siffror

17 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

140 st

har besökt evenemanget på Falun.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(First Hotel Grand Falun). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Beata Bermuda, First Hotel Grand Falun

POPULÄRT I Falun JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falun.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falun. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December